Стоунхилс /за бъбреци и уринарен тракт/ – 60 таблетки

17.00 лв.

Стоунхилс /за бъбреци и уринарен тракт/ – 60 таблетки

Поддържа нормалната функция на бъбреците и  уринарния тракт

Изчерпан

Код: 3008 Категория:

Описание

Стоунхилс /за бъбреци и уринарен тракт/ – 60 таблетки

Съдържание и хранителни стойности в препоръчвана доза за дневен прием (2 таблетки)

Състав:
Бергения /Bergenia ligulata/ коренПунарнава (Boerhavia diffusa) цяло растение

Бутея (Butea monosperma) цвят и стрък

Бабини зъби (Tribulus terrestrisплод

Класическа аюрведа комбинация (Индийска селитра /potassium nitrate/, Натурална стипца /potassium alum/ и Нишадър /Ammonium chloride/)

Ечемик (Hordeum vulgare) цяло растение на прах

Борун (Crataeva nurvala) екстракт от кора

Вернония (Vernonia cinerai) цяло растение

Апамарга (Achyranthes aspera) цяло растение

Мумио Шилажит (Purified asphaltum)

Срамежлива мимоза (Mimosa pudica) семена

150 mg150 mg

120 mg

108 mg

 

25mg

50mg

40mg

40mg

40mg

30mg

30mg

Поддържа нормалната функция на бъбреците и  уринарния тракт

  • Опаковка: 60 таблетки по 400мг.

Бергения /Bergenia ligulata/ корен: Наименованието в превод означава: „ растението, което разбива камъни”. Билката традиционно се използва за третиране на заболявания на бъбреците и пикочния мехур. Ускорява процеса на образуване на урина. Учените са установили, че основният компонент на корените на растенията наречен bergenin (bergenine) е диуретик и може да инхибира образуването на калциев оксалат, минерала от които се образуват по-голямата част от камъните в бъбреците. Изследователите заключават, че тези данни рационализират използването на растението за уролитиаза. Уролитиазата е наличието на камъни в бъбреците в която и да е част от пикочните пътища, включително уретерите и пикочния мехур. Почти около 80% от тези камъни се състоят от калциев оксалат и фосфат.

Пунарнава (Boerhavia diffusa) е широко разпространено многогодишно растение в Индия, което вирее на надморска височина до 2000 метра. В миналото растението заедно с корените са били използвани в медицината за различни състояния, но най-широко застъпено е било приложението на Пунарнава в Аюрведа за третиране на бъбречни и уринарни проблеми. Традиционно билката е била използвана за намаляване на отоците, свързани с нарушени бъбречни, сърдечни или стомашни функции. Освен това Пунарнава притежава разхлабително, деуретично и отхрачващо действие. Съчетанието между анти-възпалителни и деуретични свойства я прави особено подходяща за подпомагане лечението на бъбречни заболявания. Пунарнава е с официален статут в Индийската билкова фармакопея 2002, като диуретик и хапатито-протектор. В Аюрведа се споменава за приложението на растението при подуване на стомаха и асцит, причинени в резултат на цироза на черния дроб в ранен стадий и хронични перитонити.

Бутея (Butea monosperma): цветовете и семената на растението имат противовъзпалителен и диуретичен ефект. Благодарение на тези качества билката е широко използвана за изхвърляне на пясък и камъни от бъбреците. Освен това притежава охлаждащи и алкализиращи свойства и намалява усещането за паренe при уриниране – един от основните симптоми за смущение в уринарния тракт.

Трибулус  терестрис е ценна билка, известна с приложението си в народната медицина не само у нас, но и в много части на света. Използва се за лечение на безплодие и нарушения в либидото при мъжете и жените (импотентност), като полово стимулиращо средство. При оскъдна и нередовна менструация, както и при хронично възпаление на половите органи. Използва се при хемороиди, пясък и камъни в бъбреците.

Класическа аюрведа комбинация (Индийска селитра /potassium nitrate/, Натурална стипца /potassium alum/ и Нишадър /Ammonium chloride/): древна аюрведа рецепта за третиране на бъбречни неразположения.

Борун (Crataeva nurvala) екстракт – традиционна аюрдевична билка, използвана при проблеми с простатата и бъбреците. Облекчава неразположението при уриниране, дължащо се на подуване на простатата. Този ефект на билката се дължи основно на фармакологично активния тритерпеноид – Лупеол, изолиран от дървото. Изследвания с животни сочат, че лупеолът действа като противовъзпалителен агент. Изследване, извършено през 1988 г. показва, че лупеолът намалява подуването на лапите на плъхове с 39% в сравнение с 35% при използването на стандартно контролно вещество индометацин. Лабораторни модели показват, че лупеолът е ефективен и при лечение на рак на кожата и простата. Счита се, че отварата от Борун редуцира уринната екскреция на натрий и магнезий и създава предпоставки за „спонтанно” и безболезнено преминаване на камъните през бъбреците и уретера. При пациенти с простатна хипертрофия Crataeva nurvalaповишава силата на мускулните контракции на пикочния мехур, редуцирайки по този начин обема на остатъчната урина.

Вернония (Vernonia cinerai): Растението е известно с отличния си охлаждащ и диуретичен ефект. Благодарение на тези свои качества билката допринася за облекчаване на множество уринарни неразположения.

Апамарга (Achyranthes aspera) цяло растение: В много древни аюрведични текстове се споменава за широкото приложение на билката за: разбиване на камъни в бъбреците, като газогонно, противовъзпалително средство и др.

Мумио Шилажит: При инфекции на пикочните пътища, Мумио показва добри резултати.  Също така пази сърцето и поддържа кръвното налягане в нормални граници.
Препоръчва се при обща слабост и отпадналост, след продължително заболяване или операция.

Срамежлива мимоза (Mimosa pudica): Листа от срамежлива мимоза заедно с листа от други лечебни растения се използват при лечение на хемороиди и инфекции на пикочните пътища. Сокът от тях се прилага при синузит, язви, хемороиди и фистули. Под формата на паста се нанасят локално при подувания на жлезите. Отвара от корените на билката е ефикасна при уролитиаза и други уринарни оплаквания. С нея се третира дизентерия, треска, сифилис, проказа, стомашни паразитози, венерически болести, ухапвания от насекоми, безсъние, нервност, хемороиди.

Информация за продукта, препоръчителна доза и указания за употреба:

Поддържа нормалната функция на бъбреците и  уринарния тракт.

Да се приема по 1 таблетка два пъти дневно за предпочитане след хранене. За по-добри резултати да се приема с топла вода.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.

Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Ако сте бременна или кърмите, се консултирайте със специалист преди употреба.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.