SHUDDHA GUGGUL ,ШУДА ГУГУЛ

11.50 лв.

SHUDDHA GUGGUL ,ШУДА ГУГУЛ

КАРДИОПРОТЕКТОР 60   вегетариански капсули по 500мг.

Показания

  • Високи нива на холестерол
  • Шуда Гугулу е много ефикасна индийска билка срещу лошия холестерол. Тя е много популярна в Америка, Европа, Япония и други страни.

    Изследвания доказват, че Гугулу намалява нивото на холестерола в кръвта с 14-27% и нивото на триглицеридите с 22-30%, спомага за по-бързото изгаряне на мазнините.
    Гугулу има ефекта на лекарствата, но като натурален растителен продукт няма техните странични действия.

Описание

SHUDDHA GUGGUL ,ШУДА ГУГУЛ

КАРДИОПРОТЕКТОР 60   вегетариански капсули по 500мг.

ПОЛЕЗНИ КАЧЕСТВА НА ГУГУЛ И ВЛИЯНИЕТО МУ ВЪРХУ ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕКА

Commiphora mukul (гугул) е едно бодливо растение, което расте в бедните райони на Индия, Бангладеш и Пакистан, но може да се срещне от Северна Африка до Централна Азия. То предпочита сухи и полусухи климатични условия. В долната част на растението от кората се извлича  смола, която се използва стотици векове в традиционната медицина. Мнозина от Вас вече може би го използват: откритията за неговите полезни действия са многобройни. Олеорезинът, извлечен от смолата чрез разрязване кората на растението, според учените е отлично средство срещу триглицеридите, лошия холестерол и едновременно с това спомага за повишаване на добрия холестерол. Съдържащите се в растението гугулстерони предотвратяват натрупването на плака по стените на артериите, което не позволява развитие на  атеросклероза.

В края на осемдесетте години се забелязва нарастващ научен интерес към свойствата на растението гугул. Направени са многобройни изследвания с цел използването му в медицината и върху полезния му ефект при  затлъстяване, хиперлипидемия и хиперхолестеролемия. Учените се уверяват след редица изследвания в очевидния ефект – те откриват, че след няколко седмици прием на екстракт от гугул се наблюдава редуциране нивото на холестерола и триглицеридите от около 13,5% – 30 %. Лабораторните изследвания показват, че гугул е в състояние да предотврати липидното окисляване и да намали възпалителните процеси на кръвоносните съдове, причиняващи сърдечно-съдови заболявания. С други думи, екстрактът от това растение има кардиозащитен ефект.

Неговите основни характеристики са:

  • Понижава липидите
  • Понижава холестерола
  • Има противовъзпалителен ефект
  • Има антиоксидантен ефект.

ЕФЕКТЪТ НА ГУГУЛ ВЪРХУ ХОЛЕСТЕРОЛА И ТРИГЛИЦЕРИДИТЕ

Според научните изследвания гугул има способността да редуцира липидите и холестерола LDLи едновременно с това регулира съотношението на общия холестерол – HDL. Неговото благотворно влияние се наблюдава и при наднорменото тегло и затлъстяването. Олеорезинът отчита добри резултати и при щитовидната жлеза, чиито  хормони са известни с понижаващия холестерола ефект и отчасти с повишаване ефективността на ензима допамин-бета-хидроксилаза. Както знаем, много често нивата на някои хормони са значително занижени поради неправилното функциониране на щитовидната жлеза вследствие на заболяване или недостиг на определени хранителни вещества. Гугул е растение, което подпомага активността на жлезата, стимулирайки метаболизма, и провокира загубата на мазнини. Не се препоръчва на хората с увредена  щитовидна жлеза, които приемат синтетични медикаменти, да използват това растение или продукти, в основата на които е екстракт или части от гугул.

Основните изследвания на учените са съсредоточени предимно върху влиянието на продукта върху т.нар. лош холестерол. В резултат на многобройни изследвания те стигат до заключението, че чрез тази билка, биха могли да заменят използването на традиционните медикаменти в борбата с високия холестерол. Явно е, че гугул има многостранно действие. Изследванията показват, че той влияе на определени  ензими и активира жлъчната киселина. Той проявява защитна функция върху сърдечно-съдовата система.

Гугулстеронът изгаря излишните мазнини без да нанася вреда на мускулната тъкан, прави кожата гладка и еластична, ускорява метаболизма на организма и го детоксикира. В комбинация с Л-карнитин ускорява горенето на мазнините и влияе върху общия тонус на тялото.

Commiphora wightii или гугул, както е известно това растение, произхожда от Индия – от хълмовете Аравали в района на Раджастан. Растителната смола, извлечена от кората на дървото, е ключов компонент в древната индийска Аюрведа за лечение на костни фрактури, артрит, възпаление и затлъстяване. В съвременността се използва широко в медицината в борбата със сърдечни проблеми.

ДОЗИРОВКА

По една капсула два пъти на ден или според указанията на Вашия лекар.

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

Не се съобщава за странични ефекти, ако се използва според указанията на лекаря.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Няма съобщения за противопоказания.

 

Производител: Matxin Labs Pvt Ltd qBengaluru, Karnataka 560075, Индия

Вносител: ЕТ СИ ПЛЮС,ул. Ами Буе 32 ,София 029516599,Himalaya.bg

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.