шатавари-хормонален баланс

37.90 лв.

шатавари-хормонален баланс

Предназначение: Шатавари /индийски аспарагус/ е билка, която традиционно се приема от жените от началото на пубертета, през целия им живот, вкл. всички фази на менопаузата. Осигурява естествени, на билкова основа фито естрогени, които поддържат хормонален баланс и подпомагат възпроизводителните функции на жената. Не съдържа глутен.

Изчерпан

Описание

шатавари-хормонален баланс

Предназначение: Шатавари /индийски аспарагус/ е билка, която традиционно се приема от жените от началото на пубертета, през целия им живот, вкл. всички фази на менопаузата. Осигурява естествени, на билкова основа фито естрогени, които поддържат хормонален баланс и подпомагат възпроизводителните функции на жената. Не съдържа глутен.
Маса нето: 90 вег.капсули Х 400 mg корен от Asparagus racemosus.
Условия на съхранение: На сухо и хладно място, далеч от слънчева светлина и недостъпно за малки деца.
Препоръчителна доза: 1-2 капсули с храна или вода 2 пъти дневно или по предписание на лекар. Да не се превишава дневната доза. Консултирайте се с лекар по време на бременност или заболяване.
Състав и съдържание:
Доза от 2 капсули
Доза от 4 капсули
корен от Aspаragus racemosus
800 mg.
1600 mg.
помощни съставки: растителна целулоза

 

В Индия Шатавари /Див Аспарагус/ е билка, използвана в продължение на хиляди години като подмладяващ тоник за женското здраве от жените във всички възрасти. Шатавари балансира енергийните нива в женския организъм през всички житейски цикли – от началото на менструалния цикъл, през майчинството до менопаузата.

Име на билката: В името на билката е скрито нейното приложение. Шатавари произлиза от “шат”, в превод от хинди “сто” и “ври”, което означава “корен” – т.е. “сто корена”. И наистина растението Шатавари има разклонена коренова система, състояща се от стотици сочни и богати на хранителни вещества корени. Стъблото е дълго и нежно. Тази билка олицетворява представата за жената – издръжливост, скрита под нежна, ефирна външност. От друга страна думата “вари”, често е използвана за назоваването на съпруга като стожер в семейството и често превеждат името на билката като “сто съпруга”, т.е. билка, която осигурява такава енергия на жената, че е в състояние да издържи и сто съпруга /любовника/.

Свойства:

  • Шатавари е един от най-добрите адаптогени в света и спада към семейството на т.нар. “суперхрани”. Шатавари подпомага имунитета и издръжливостта и подкрепя репродуктивните функции и при двата пола, въпреки че е известна повече като “женска билка”, заради богатото съдържание на фитоестрогени, така необходими за добро женско здраве. Действието на билката е подобно на действието на китайската  ангелика, див сладък картоф, листата от малина и вечерна иглика. Заедно с Ашвагандата /индийски жен–шен/, Шатавари е една от най-добрите билки за поддържане на жизнената енергия, имунитета и репродуктивните функции на организма. Нейните около десетина вида фитоестрогенни молекули са само един от десет различни механизма на действие за поддържане на жизнеността на организма.

Защо Шатавари на Organic India:

Поради високото си съдържание на вода и много тънка външна обввка, Шатавари е билка, която много трудно се обработва и се поддържа чиста. Затова е много важно билката да бъде отглеждана при условията на устойчиво биодинамично земеделие от обучени фермери и сертифицирана като биопродукт без тежки метали и пестициди.

Състав и дозировка:

Всяка опаковка съдържа:

–   90 веган /на растителна основа/ капсули Х 400 mg Шатавари /Asparagus racemosus/.

Не съдържа глутен и тежки метали.

Препоръчителна доза – 1-2 капсули 2 пъти дневно.

 

Как и кога да използваме Шатавари

Традиционна употреба

Добавки, които засилват и оптимизират действието

Бележки

Адаптоген / Антистрес

Жизненост /Vitality/

Шатавари е адаптоген, който поддържа най-вече репродуктивните функции.
Антиоксидант / Anti-age

Тулси – хр. добавка и чай

Едната страна от действието на билката са антиоксидантните й свойства.

Женско здраве и комфорт

Тулси – хр. добавка и чай

Поддържа женското здраве през всички жизнени етапи – от първия менструален цикъл до менопауза, повлиява благоприятно либидото.

Здраве за мъжа

Ашваганда

Фантастична комбинация за поддържане на мъжката репродуктивна способност и  сексуална издръжливост„ Афродизиак.

Повлиява благоприятно лактацията

Куркума

Взети заедно като добавки подпомагат процеса на изтичането на кърмата.

Хранителна доавка, не замества разнообразното хранене, не се използва за диагноза и лечение, както и за предотвратяване на заболяване.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.