Аспарагус |Шатавари| – Грижа за жената

9.60 лв.

Аспарагус |Шатавари| – Грижа за жената


В превод от санскрит, Шатавари ( Asparagus/ Asparagus racemosus ) означава „тази, която притежава сто съпрузи„, което предполага способността на билката да насърчава плодовитостта и жизнеността при жената. Билката регулира хормоналната секреция и увеличава кърмата.

Описание

Аспарагус |Шатавари| – Грижа за жената


В превод от санскрит, Шатавари ( Asparagus/ Asparagus racemosus ) означава „тази, която притежава сто съпрузи„, което предполага способността на билката да насърчава плодовитостта и жизнеността при жената. Билката регулира хормоналната секреция и увеличава кърмата. Изследователи откриват, че Аспарагус подкрепя нормалните нива на лимфоцитите и функцията на имунната система и обръщат специално внимание на дългогодишната му употреба в традиционната система Аюрведа за поддържане на нормална храносмилателна функция. Аспарагус е широко употребявана билка през вековете. Кърмещи майки ядат Аспарагус, защото поддържа нормалното производство на кърма. В някои култури, хората пият пресен сок от корена, смесен с мед. Той също така се използва локално в медицински масла, заради успокояващите и охлаждащите си свойства.

В Индия Шатавари /Див Аспарагус/ е билка, използвана в продължение на хиляди години като подмладяващ тоник за женското здраве от жените във всички възрасти. Шатавари балансира енергийните нива в женския организъм през всички житейски цикли – от началото на менструалния цикъл, през майчинството до менопаузата.

Име на билката: В името на билката е скрито нейното приложение. Шатавари произлиза от “шат”, в превод от хинди “сто” и “ври”, което означава “корен” – т.е. “сто корена”. И наистина растението Шатавари има разклонена коренова система, състояща се от стотици сочни и богати на хранителни вещества корени. Стъблото е дълго и нежно. Тази билка олицетворява представата за жената – издръжливост, скрита под нежна, ефирна външност. От друга страна думата “вари”, често е използвана за назоваването на съпруга като стожер в семейството и често превеждат името на билката като “сто съпруга”, т.е. билка, която осигурява такава енергия на жената, че е в състояние да издържи и сто съпруга /любовника/.

 

Свойства:

  • Шатавари е един от най-добрите адаптогени в света и спада към семейството на т.нар. “суперхрани”. Шатавари подпомага имунитета и издръжливостта и подкрепя репродуктивните функции и при двата пола, въпреки че е известна повече като “женска билка”, заради богатото съдържание на фитоестрогени, така необходими за добро женско здраве. Действието на билката е подобно на действието на китайската  ангелика, див сладък картоф, листата от малина и вечерна иглика. Заедно с Ашвагандата /индийски жен–шен/, Шатавари е една от най-добрите билки за поддържане на жизнената енергия, имунитета и репродуктивните функции на организма. Около десет вида фитоестрогенни молекули, които съдържа, са само един от десет различни механизма на действие за поддържане на жизнеността на организма.

Основни ползи:

  • Специално за жени: Аспарагус възстановява хормоналния баланс при жени с променливи хормонални нива, дължащи се на менструация и менопауза. Билката е известна и с това, че подобрява фертилната среда и регулира менструалния цикъл. С естрогенен ефект върху женските млечни жлези и репродуктивна система, Шатавари подобрява здравето след раждане и повишава производството на майчино мляко при кърмещи майки.
  • Диуретично: Шатавари е мощен диуретик и допринася за пречистване на токсините чрез урината.

Противопоказания: Няма.


Начин на употреба: По 1 капсула два пъти дневно.


Разфасовка: 60 капсули

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.